Verschillende soorten kleurbenodigdheden

krijtjes

Verschillende soorten kleurbenodigdheden

Het beste aan kleuren is dat je niet veel benodigdheden nodig hebt! Op deze pagina vertel ik je alles over mijn favoriete kleurstiften, kleurpotloden, pennen en krijtjes. Zoals je kunt zien in de illustraties, hoef je alleen maar te beginnen met kleurstiften, kleurpotloden, gelpennen of pennen, die je goedkoop kunt krijgen in bijna elke winkel! Tekenbenodigdheden kunnen variëren van voordelig tot prijzig, dus als je net begint en een beperkt budget hebt, raad ik aan om te beginnen met goedkopere merken en als je wilt, duurdere later toe te voegen.

Mijn favoriete combo is om kleurstiften, kleurpotloden en krijtjes allemaal op dezelfde kleurplaat te gebruiken, omdat ze elk specifieke eigenschappen hebben die kunnen worden gecombineerd om een aantal echt coole effecten te creëren. Hier is een overzicht van de verschillende soorten kleurmaterialen:

Kleurstiften

De kleuren van kleurstiften zijn zeer vloeiend, met minimale strepen of overlappende lijnen. Ze worden geleverd met een penseeluiteinde en een beitelpunt, maar ik gebruik meestal de penseeluiteinde, die tot zo’n punt komt dat het kleine details kan vullen. Ze zijn ook geweldig om grote gebieden met kleur in te vullen.

Potloden

Potloden werken nog steeds prachtig en ze komen in een breed scala aan kleuren zodat je elke kleur van de regenboog kunt krijgen. Het is geweldig dat je kleuren kunt krijgen die variëren van zacht en subtiel tot vet en levendig tot diep en donker. De kleuren kunnen samen worden gemengd.

Fineliners

De kleuren van fineliners zijn krachtig en levendig. Je kunt ze afzonderlijk of in series kopen Ze komen ook in Neon, wat geweldig is voor een oogverblindende kleur Ze tekenen fijn door een goede, vlotte werking. Ze zijn ook goedkoop en gemakkelijk te vinden in winkels, dus ze zijn een geweldige aanvulling op elke kleurbenodigdhedencollectie.

Krijtjes

Hoewel krijtjes vaak voor kinderen zijn bedoeld, zijn ze goedkoop en levendig en hebben ze een mooi kleurenpalet. Ze zijn het best om kleinere gebieden in te vullen in plaats van grote gebieden, omdat ze lijnen achterlaten waar de markering overlapt. Het grootste nadeel van krijtjes is dat de kleuren relatief snel vervagen (sommige kleuren, binnen enkele dagen of weken), in tegenstelling tot de andere kleurstiften die ik in deze lijst heb genoemd, waarvan de kleuren langer meegaan.

admin

Laat je bericht achter